Kerst op de Cirkel

We willen met de kinderen dit jaar een gezellig kerstfeest vieren op school! Omdat we te maken hebben met allerlei veranderende omstandigheden doen we het dit jaar een beetje anders.

We hebben een plan gemaakt wat;

• Past binnen de huidige richtlijnen.
  • Ook uitvoerbaar is wanneer de scholen toch eerder dicht gaan.
  • Haalbaar is voor de leerkrachten.

én, het allerbelangrijkst, voor de kinderen zorgt voor gezelligheid en kerstbeleving!
Bedankt voor uw aandacht.

Namens het team, de OR en de kerstcommissie,
Ayse en Danny

Winterfeest 17 december

Voordat de scholen eventueel sluiten, vieren wij op school een Winterfeest! Dat doen we in samenwerking met de ouderraad!

Het is die dag ook ‘Foute Kersttruiendag’ dus we moedigen iedereen aan een gekke kersttrui aan te trekken. Een “Elsa” jurk, kerstmuts of ridderpak is natuurlijk ook prima. Zelfs eenhoorns en Minions zijn gewoon welkom! Danny gaat als Olaf, dus dat zit al snor.

We zorgen op het plein voor gezellige kerstmuziek, kerstbomen, winterspelletjes, warme choco en wellicht een winters opblaaskasteel! Ook kunnen kinderen hun skates en skateboards meenemen, want schaatsen en snowboarden hoort er natuurlijk bij!

In de speelzaal komen alle kinderen die dag aan de beurt om een kerststukje te maken! Wij verzorgen het groen, de bakjes en de oase. Als de kinderen versieringen meenemen, maken we er iets moois van!

Kerstdiner wordt Kerstontbijt

Het kerstontbijt zal plaatsvinden op vrijdag 17 december. We kiezen er voor om dit jaar geen kerstdiner te organiseren. We kiezen voor een sfeervol ontbijt, omdat we denken dat ook dat heel gezellig kan zijn en het beter aansluit bij wat we als team kunnen dragen en goed past binnen de geldende maatregelen.

Voor groep 8 zullen we rond hun afscheid van de Cirkel een mooie gala-avond organiseren, zodat ze niet van school gaan zonder het speciale ‘diner-op-school-gevoel’ te ervaren.

Wat vragen we van u?
Uw kind krijgt uiterlijk een dag voor het ontbijt een mooi versierde box mee naar huis. Daarin kunt u met uw kind lekkere hapjes, fruit etc. stoppen en meegeven op de ochtend van het kerstontbijt. Met een knapperend haardvuurtje, gezellige muziek, kerstlichtjes en een kerstverhaal starten we de dag dan gezellig in de eigen klas!

De ouderraad zorgt voor drinken en een fijne fruitsalade! We zijn immers een gezonde school .

Oog voor elkaar en de ander

We zijn ook een vreedzame school en daar hoort bij dat we voor elkaar zorgen en aardig voor elkaar zijn. De decembermaand leent zich ervoor om dat eens goed in de praktijk te brengen!

Kaartenactie
De groepen 1 t/m 4 maken op school wenskaarten voor bewoners van een verzorgingstehuis.
De groepen 5 t/m 8 maken op school wenskaarten voor de medewerkers van het Spaarne Gasthuis. De kaarten zullen weer door enkele kinderen persoonlijk overhandigd worden!

Voedselbank
We willen, zoals elk jaar, denken aan mensen die het niet zo breed hebben in onze samenleving. Graag vragen wij uw hulp door middel van een donatie in de vorm van voedsel. Deze donatie schenken wij aan de voedselbank. Denk hierbij aan voedsel dat lang goed blijft, zoals soep in blik, koffie, thee, pasta, groenten in blik.
Dit kunt u uiterlijk vrijdag 17 december meegeven aan uw kind, dat het inlevert in de klas.

Boten aan het Spaarne
We hebben contact gezocht met de beheerder van de boten met evacuees uit Afghanistan, die in het Spaarne aangemeerd liggen. We zijn nog niet tot een concrete actie gekomen, maar we denken wel na over het geven van Nederlandse les aan de mensen, die dat dat graag willen in het nieuwe jaar.