Ons onderwijs heeft een stevige basis maar is ook constant in ontwikkeling!

We werken als team hard om de lessen steeds inhoudelijker en uitdagender te maken. Ons doel is dat kinderen met plezier leren maar ook leren dat moeite doen loont. Succeservaringen zijn belangrijk maar ook fouten mogen gemaakt worden. We leren de kinderen dat ze veel zelf kunnen en helpen ze die zelfstandigheid te ontwikkelen. De diversiteit op school is een groot goed, we leren en leven met elkaar.

De trots op de school is voelbaar en het enthousiasme van de leerkrachten en leerlingen is groot. Iedere dag werken we met elkaar aan onderwijs waar wij achter staan, trots op zijn en waar kinderen de vruchten van plukken.

Onze kracht ligt in onderstaande kernwaarden:

Kwaliteit van ons Onderwijs

We zijn ambitieus en we streven naar het beste onderwijs. Jaarlijks kijken we naar de resultaten van ons onderwijs. Dat doen we op vier manieren.

‘Goed onderwijs is uitzicht bieden op zèlf kunnen’

— Luc Stevens, hoogleraar orthopedagogiek

Sport en beweging

Het is een bewezen feit, beweging en onderwijs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Daarom hebben wij beweging en een gezonde leefstijl hoog in het vaandel staan.

We hebben geweldige gymdocenten die in onze goed uitgeruste gymzaal een gaaf aanbod neerzetten.We volgen de vaardigheden van de leerlingen daarbij zodat we hen nog beter kunnen uitdagen in hun ontwikkeling.

De speelmogelijkheden rondom de school zijn groot en daar maken we als school ook graag gebruik van! We nemen deel aan een naschools aanbod in de buurt, opgezet door school en Sportsupport, om de kinderen te verleiden vaker buiten te spelen.

Sportsupport organiseert veel naschoolse schooltoernooien, daar doen we als school ook graag aan mee!

Cultuur en kunstzinnige vorming

We werken nauw samen met H’art. Zij verzorgen voor alle klassen uitdagende workshops en lessen. Ook gaan we geregeld naar het theater, bekijken we voorstellingen en bezoeken we musea. We verdelen deze bezoeken over alle groepen en zorgen dat allee leerlingen kennis maken met het rijke culturele leven in Haarlem!

Er wordt in de klas extra gezongen met de leerlingen volgens de methode 123Zing en de kinderen knutselen, kleien en schilderen geregeld! We werken daarbij samen met ouders die graag op dit vlak bijdragen en door middel van workshops en lessen iets wezenlijks toevoegen aan de lessen van de leerkrachten!