↑

Afstandsonderwijs

Wat verstaan we onder afstandsonderwijs?

Met dank aan corona hebben zich inmiddels diverse vormen van thuisonderwijs ontwikkeld.
We maken een onderscheid:

A. Thuisonderwijs bij een algehele lockdown.
B. Thuisonderwijs bij hybride onderwijs (halve dagen naar school).
C. Thuisonderwijs bij korte afwezigheid (verkouden of quarantaine),

We hebben in 2020 de diverse vormen ontwikkeld, bijgesteld en zijn continu op zoek naar haalbare en passende vormen van afstandsonderwijs waar we de kinderen toch zoveel mogelijk zinnig mee aan het werk kunnen houden en de ouders kunnen ondersteunen.

De C-variant
Op dit moment richten we ons op de C-variant. Het uitgangspunt is om de leerlingen stof aan te bieden die past bij hun ontwikkeling en makkelijk bereikbaar is voor u als ouder. We kunnen voor individuele en kort-tijdelijke afwezigheid geen pakketjes werk uitdelen.

Wanneer een leerling langere tijd afwezig is wordt er 2 keer per week contact op genomen met het kind via teams. Vanaf dag 3 verzorgt de groepsleerkracht thuiswerk, aanvullend op de online mogelijkheden. Dat zal bezorgd worden of via Teams gedeeld.

We hopen u via deze pagina makkelijk te voorzien van de juiste informatie en de juiste links per groep, zodat de kinderen toch 2 a 2 1/2 uur per dag aan de slag kunnen met hun schoolwerk.

Software
Voor de belangrijkste software is het belangrijk dat u de weg naar basispoort weet te vinden; hier kunt u nalezen hoe dat ook weer in zijn werk ging.

Leerkracht lang afwezig
Wanneer een leerkracht lange tijd afwezig is en er geen vervanging beschikbaar is zullen we overgaan tot een noodscenario. We willen niet dat leerlingen meerdere dagen thuisonderwijs moeten volgen en kiezen er dan voor om meerdere groepen om beurten een dag naar huis te sturen en zo de leerkrachten flexibel in te zetten. Daarmee kunnen we alle kinderen in iedere geval meerdere dagen onderwijs per week garanderen. We streven ernaar u voor 18.00 uur te informeren wanneer uw kind de volgende dag geen onderwijs kan volgen op school.

I-pads
We gebruiken de I-pads ook weer op school. We hopen dat u zelf kunt voorzien in het vinden van een oplossing voor digitale verwerken van de lesstof. Mocht dat echt niet haalbaar zijn kunt u contact opnemen met de directie.

Groep 1/2

De richtlijnen schrijven voor dat de leerlingen van groep 1 en 2 ook met verkoudheidsklachten gewoon naar school gaan. Toch willen we voorzien in een beperkt aanbod en lesideeën waarmee u wellicht in een enkel geval toch geholpen bent.

Een mooi aanbod aan educatieve filmpjes op leeftijd gesorteerd via SchoolTV.

Kleuteruniversiteit Ontzettend veel leuke educatieve spelletjes om met uw kind te ondernemen.

Heeft u Duplo thuis? Dan kunt u via deze link weer uren verder.

Groep 3

Het is fijn als u de kinderen laat rekenen en lezen waneer ze noodgedwongen een dag thuis moeten blijven. Het is voor de leerlingen ook van grote waarde om samen met u te lezen. Daarnaast kunt u online aan de slag met:

Wereld in getallen (rekenen) – leerlingsoftware via Basispoort.
Deze software is ingesteld op het blok waar de leerlingen op school ook aan werken.

Veilig leren lezen – oefensoftware via Basispoort.

Redactiesommen

Spelling oefenen Wanneer u helpt bij het voorlezen kunnen de kinderen hier spelletjes spelen waarmee ze hun spellingsvaardigheden verder ontwikkelen.

Spelend leren met Duplo, leuk en leerzaam!

Groep 4 – 5

Het is fijn als u de kinderen lekker laat rekenen en lezen waneer ze noodgedwongen een dag thuis moeten blijven. Het is voor de leerlingen van groep van grote waarde om lekker samen met u te lezen. Daarnaast kunnen ze online aan de slag met:

Wereld in getallen (rekenen) – leerlingsoftware via Basispoort.

Begrijpend lezen aan de hand van actuele teksten.

Redactiesommen
Wanneer u helpt bij het voorlezen kunnen de kinderen hier sommen op oefenen die ze zelf denken aan te kunnen! U kunt zelf de groep en het moeilijkheidsniveau aanvinken.

Spelling oefenen
Wanneer u helpt bij het voorlezen kunnen de kinderen hier spelletjes spelen waarmee ze hun spellingsvaardigheden verder ontwikkelen. U kunt zelf de groep en het moeilijkheidsniveau aanvinken.

Rekenweb  Lekker vrij spelen in een wiskundige wereld vol uitdagende spelletjes.

Groep 6 t/m 8

Het is fijn als u de kinderen lekker laat rekenen en lezen waneer ze noodgedwongen een dag thuis moeten blijven. Het is voor de leerlingen van grote waarde om lekker in een boek te lezen. Daarnaast kunnen ze online aan de slag met:

Wereld in getallen (rekenen) – leerlingsoftware via Basispoort.

Begrijpend lezen aan de hand van actuele teksten.

Topografie oefenen kan nooit kwaad!

Redactiesommen
Wanneer u helpt bij het voorlezen kunnen de kinderen hier sommen op oefenen die ze zelf denken aan te kunnen! U kunt zelf de groep en moeilijkheidsniveau aanvinken.

Spelling oefenen
Wanneer u helpt bij het voorlezen kunnen de kinderen hier spelletjes spelen waarmee ze hun spellingsvaardigheden verder ontwikkelen. U kunt zelf de groep en moeilijkheidsniveau aanvinken.

Toffe podcasts voor jonge ontdekkers!
– Wetenschapje (BE)
– het Klokhuis